Ninm Lab este obsedat de gadgeturile retro, de la camere foto la casetofoane, iar cel mai recent proiect al său – Playdisc – reinterpretează umilul MP3 player ca o versiune digitală a mixtape-ului (sau casetei mixate pentru cei suficient de vechi să-și amintească anii ’80). Playdisc va debuta inițial pe Kickstarter pe 25 aprilie cu un preț pentru susținători de aproximativ 50 de dolari. Odată ce livrările încep, Ninm spune că dispozitivele vor fi disponibile pe site-ul Ninm Lab pentru aproximativ 71 de dolari.
Playdisc arată ca o carcasă de CD, completă cu o copertă de plastic transparentă și articulată, dar dimensiunile sale generale sunt mai mici și mai groase. Poți să-l folosești cu orice căști Bluetooth, iar există și un jack de 3,5 mm pentru căști cu fir. Chiar este livrat cu un set de căști cu fir care își iau inspirația direct de la Walkman-ul original al Sony și au căștile de spumă interschimbabile pentru a completa aspectul retro amestecat.
În interior, există 4 GB de stocare care pot fi încărcate cu diverse fișiere de muzică digitală de pe un computer printr-o conexiune USB – suportă cele mai importante formate, inclusiv AAC, ALAC, APE, FLAC, MP3, WAV și WMA. Bateria internă reîncărcabilă este suficientă pentru o redare declarată de 5 ore atunci când folosești Bluetooth, sau până la 7,5 ore atunci când folosești ieșirea cu fir. Încărcarea durează aproximativ 2 ore.
Fără un ecran, Playdisc funcționează exact ca un Apple iPod Shuffle: Poți să alegi să redai piesele în ordinea în care au fost încărcate, sau poți activa modul shuffle pentru o experiență complet aleatoare. Butonul de salt înainte și butonul de salt înapoi (care dublează și ca butoane de volum sus/jos) îți permit să treci mai departe dacă nu te simți în ton cu o anumită melodie.
Pentru a păstra atmosfera mixtape-ului, Playdisc vine cu o colecție de stickere pe care le poți folosi pentru a-ți personaliza dispozitivul. Și la fel ca în cazul unei carcase standard de disc compact, poți schimba coperțile cu ce dorești.
Chiar dacă este distractiv să ne imaginăm oameni schimbând Playdiscuri preîncărcate unii cu alții așa cum obișnuiam să facem cu casetele, la 70 de dolari per Playdisc, vei investi atât timp, cât și bani în această activitate. Apoi există întrebarea pieselor în sine. Cu excepția cazului în care achiziționezi descărcări de muzică, nu există nicio modalitate legală de a obține piese din serviciile de streaming muzical care pot fi utilizate pentru a încărca Playdisc. Singura altă alternativă este să achiziționezi media fizică precum CD-uri și viniluri și să le transferi pe computer.
Ca în cazul tuturor proiectelor de crowdfunding, vă încurajăm în mod hotărât să luați în considerare riscurile. Cu toate acestea, Ninm Lab are un istoric excelent cu proiectele sale.