Colorful-Characters

Urmăreste acest film grozav inainte sa dispara de pe Amazon Prime Video saptamana viitoare

Printre multele lucruri frustrante despre peisajul modern al streamingului este faptul că, în afară de a nu ști ce să urmărești, este și dificil să știi când vei putea efectiv să vezi ceva. Deși Amazon Prime Video are o mulțime de filme grozave, aceste filme vin și pleacă aparent aleatoriu din cauza unor acorduri complicate de drepturi pe care nicio persoană obișnuită nu ar trebui să le urmărească sau să le înțeleagă.

Poate fi dificil să te asiguri că prinzi un film grozav înainte să plece, motiv pentru care cu siguranță ar trebui să-ți faci timp să vezi „The Taking of Pelham One Two Three” înainte să plece de pe Prime Video la sfârșitul lunii aprilie. Filmul, care povestește despre un jaf de tren MTA în New York-ul anilor ’70, rezistă remarcabil de bine 50 de ani mai târziu. Iată trei motive pentru care ar trebui să-l vezi.

Este un film de jaf cu un ritm perfect

„The Taking of Pelham One Two Three” își împarte timpul între patru bărbați care au luat un vagon de metrou ostatic în Manhattan și polițistul de tranzit care coordonează negocierile. Planând deasupra întregului film este întrebarea cheie: Acești luatori de ostatici sunt blocați în subteran, deci care este exact strategia lor de evadare?

A dezvălui răspunsul la aceasta ar strica distracția, dar poți fi sigur că vizionarea celor care investighează crima încercând să afle este parte din farmecul filmului. Ca toate filmele de jaf grozave, Pelham One Two Three are o parte din surprizele sale, iar aceste surprize te țin cu sufletul la gură în privința modului în care lucrurile s-ar putea desfășura.

Filmul are în distribuție pe regretatul actor Walter Matthau în cea mai bună formă a lui

Datorită trăsăturilor sale fizice extrem de distincte, Walter Matthau nu pare genul de om care ar fi permis să joace rolul protagonistului în filme, dar în anii ’70, a făcut-o, iar ar trebui să fim recunoscători pentru asta. Matthau interpretează polițistul de tranzit care menține lucrurile cât mai calme și colectate posibil, chiar și în mijlocul haosului circumstanțelor sale.

Farmecul incredibil al lui Matthau, combinat cu atitudinea sa copleșitor de tare și de înăsprită, îl fac perfect pentru acest rol. Acesta este un tip care îi pasă, dar este și un profesionist, chiar dacă nu se prezintă neapărat ca atare.

Are filmul are unul dintre cele mai bune finaluri din istoria cinematografiei

A dezvălui modul în care se încheie Pelham One Two Three ar însemna să dezvăluie prea mult, dar sunt puține finaluri în istoria cinematografiei care sunt mai perfect satisfăcătoare și mai neașteptate.

Finalul este pur și simplu o amintire a exact cât de bine gândită este fiecare secvență a filmului. Acesta este un film în care fiecare detaliu este perfect pus la punct, și acest lucru este valabil până în ultimul moment.

Poți viziona „The Taking of Pelham One Two Three” pe Amazon Prime Video.

Poate le-ai ratat